SB Massages

Helende Handen

Chakra healing

In de chakra’s kunnen naar verloop van tijd blokkades ontstaan waardoor ze minder goed functioneren. Ik reinig de chakra’s en breng ze weer met elkaar in evenwicht. De chakra’s, Sanskriet voor wielen, draaien naar buiten met de klok mee maar ook tegen de klok in. De draaibeweging met de klok mee brengt Prana of Chi (levensenergie) naar binnen, tegen de klok in laat gebruikte en afgewerkte energie los.

Elk hoofdchakra (7 stuks) is verbonden met corresponderende endocriene klieren. Als een bepaalde klier problemen geeft dan is dit te merken in de bijbehorende chakra. Het lichaam is het laatste niveau waar ziekte en minder goede energieën zich laten zien. Vaak zijn er duidelijke signalen dat er sprake is van verkeerd gebruikte energie, d.w.z. dat er een gedachtenpatroon of emotie is die vraagt om healing en transformatie. Als de werkelijke oorzaak niet wordt aangepakt zal dit genezing in de weg kunnen staan. Healing is een proces van blootleggen en herstellen, vaak gebeurt dit onbewust. Ook het onbewuste proces kan healing teweegbrengen. Healing gebeurt wanneer we een geheim over onszelf ontdekken en ons openstellen voor wat dit ons te geven heeft.

Het leven is niet altijd zo vriendelijk als we zouden willen. Hoe moeilijker onze levenservaringen zijn, vooral uit onze kindertijd en relatie, hoe groter de neiging zal zijn om deze mogelijkheden en eigenschappen te verstoppen onder een deken van bescherming. We moeten beschermen of bekend maken. We moeten de verantwoordelijkheid nemen om dit interne, `spirituele zelf’, in contact te brengen met onze externe, `materiële zelf’. Onze spirituele zelf geeft de richting aan. Onze materiële zelf vormt de concrete werkelijkheid. Verantwoordelijkheid voor onszelf betekend dat wij weten wanneer en hoe wij onze innerlijke waarheden moeten beschermen of bekend maken. Dat kan niet voor je gedaan worden, je kunt de verantwoordelijkheid voor je heelheid niet uitbesteden.

Zoals eerder benoemd zijn er 7 hoofdchakra’s, te weten:

7 – Kruinchakrachakra healing sbmassages

6 – Voorhoofdchakra (derde oog)

5 – Keelchakra

4 – Hartchakra

3 – Zonnevlechtchakra

2 – Sacraalchakra

1 – Wortelchakra


Voorafgaand aan de healing kan ik de chakra’s uitpendelen. Zo kan ik de chakra’s eenvoudig meten om te kijken of deze open of gesloten zijn, waardoor het teveel of te weinig energie afgeeft. Hoe draait de pendel boven de betreffende chakra, daar kan ik dan uit opmaken of er voldoende, teveel of juist te weinig energie wordt afgegeven. Een chakra-healing wordt over de kleding heen gegeven aan de voor en achterzijde van het lichaam.

Een healing duurt ca. 75 minuten en kost € 75,00.


Enkele veel gestelde vragen over Chakra healing

Hoe komt het dat healing zinvol is?

Vanaf onze jeugd hebben we ervaringen opgedaan waar we profijt of last van hebben. Ook ervaringen die ons zodanig verstoord hebben dat ze ons heel lang nadeel berokkenen. Ze kunnen wel een tijdje een gunstige invloed hebben gehad maar we raken ze niet gemakkelijk weer kwijt als ze niet meer nodig zijn. De opvoeding die je kreeg kan heel sterk op programmering hebben geleken.

Hoe weet ik of ik baat kan hebben bij een healing?

Heb je ergernissen? Stoor je je aan het gedrag van anderen? Heb je klussen waar je je maar niet toe kunt aanzetten? Heb je een gloeiende hekel aan sommige mensen, geluiden, geuren of uitingen? Heb je op één van deze vragen met `ja’ geantwoord, dan kan een healing zinvol zijn of zelfs meerdere.

Het valt niet mee om van frustraties af te komen

Al onze ervaringen kunnen in ons geheugen opgeslagen zitten, dat verklaart nog niet dat we er zo’n last van kunnen hebben. Dat komt doordat ze in onze aura en chakra’s zitten waar ze voortdurend die situaties aantrekken die met hun ontstaan te maken hebben. Het is moeilijk voor ons bewustzijn om dat duidelijk te maken. Onze logica, schuldgevoelens en opvoeding zitten daarvoor flink in de weg.

Het kan ook tegenvallen

Als je opruimt of reinigt kun je de weg ook openen naar diep weggestopte gebeurtenissen. Als je daar niet op bent voorbereid kun je daar behoorlijk van schrikken of door uit balans raken. Gewoontes waar je niet eens erg in had kunnen ineens anders uitpakken, je zelfs laten schrikken. Neem dan de tijd en zeg tegen jezelf: Leer er opnieuw mee omgaan, heb meer aandacht voor wat je doet en dit is voor mij een nieuw tijdperk. Je kunt er ook uit opmaken dat je healing goed heeft gewerkt, anders had je niets gemerkt.


PolariteitsmassageHelende handen SB Massages

Polariteitsmassage is een massage gericht op balans en reflectie. Hierin wordt een afwisseling gebruikt van grepen die de innerlijke balans herstelt en je uitnodigt tot meer bewustwording van lichaam en geest. Ik werk op huid-, bind-, spier- en orgaanweefsel om daar een juiste balans te creëren tussen spanning en ontspanning. Daarnaast pas ik polarisaties en verbindingsgrepen toe om de (geblokkeerde) levensenergie vrij te laten stromen. Ademhaling speelt een belangrijke rol in het stromen of blokkeren van energie. Daarom betrek ik de ademhaling ook in mijn behandelingen.

Polariteitsmassage is een holistische behandelvorm, wat inhoudt dat het spirituele, mentale, emotionele en fysieke als één groot samenhangend geheel wordt gezien. Met deze werkwijze zal ik trachten om de balans tussen alle lagen te herstellen. Een polariteitsmassage is enerzijds een heling en anderzijds een uitnodiging om zelf zorg te dragen voor balans en gezondheid. Een polarisatie is: het hebben van de handen in bepaalde posities om op die manier energie door te geven om zo jouw energie weer te laten stromen.

Kortom: Ga op zoek naar je innerlijke zelf.

Polariteitsmassage kun je onderverdelen in twee behandelingen, de Polariteitsreeks en de Polariteitsmassage.

De Polariteitsreeks is een behandelvorm die geblokkeerde energie weer vrij maakt en goed laat doorstromen. Ik werk ‘subtiel’ op het lichaam met weinig tot geen druk, beweeg de gewrichten los en pas polarisaties toe. Ik laat de energie tussen mijn handen stromen en probeer zo het zelfhelende vermogen van jouw lichaam te activeren. Deze behandeling wordt over de kleding heen gegeven.

45 tot 60 minuten € 60,00

De Polariteitsmassage is een behandelvorm die net als ‘De Reeks’ geblokkeerde energie weer vrij maakt en goed laat doorstromen alleen gaat deze behandeling een stuk dieper. Er wordt veel met bindweefseltechniek gewerkt, er worden veel polarisaties toegepast en er wordt op de ademhaling gewerkt.

90 tot 105 minuten € 90,00

Wil je meer weten of wil je gelijk een afspraak maken om ‘op zoek te gaan naar je innerlijke zelf’? Neem gerust contact met mij op.


Online boeken SB Massages

massage-middenbeemster