...Dé praktijk voor massage in Leiden!

bel ons nu

praktijkruimte-SB-Massages

 

De massages...

Wellness-, Sport- en Ontspanningsmassage

Een Wellnessmassage is een massage ter bevordering van het algehele welbevinden. Wat betreft de handgrepen lijkt de Wellnessmassage op sportmassage met het grote verschil dat een Wellnessmassage een sederende (ontspannende) massage en een sportmassage juist een stimulerende massage is. Bij beide vormen van massage wordt er op de spieren en pezen gewerkt door strijkingen en knedingen, met als doel het opheffen van blokkades en het verbeteren van het circulatie- en afvoerstelsel. Bij de ontspanningsmassage gebruik ik juist veel lange langzame strijkingen om zo tot een ontspannen resultaat te komen.voetreflexmassage SB Massages

Voetreflexmassage

Een voetreflexmassage is een massage die de reflexen in de voeten stimuleert om zo in de corresponderende delen van je lichaam reacties op te wekken. Een voetreflexmassage helpt je om je lichaam te ontspannen, om blokkades op te heffen en de energiecirculatie te bevorderen, zo komen lichaam en geest weer beter in balans. Deze vorm van drukpuntmassage zorgt voor een algehele welbevinding van het lichaam en voor een betere doorbloeding van de bloedvaten, met als gevolg dat afvalstoffen beter kunnen worden afgevoerd.

Deze vorm van massage is voor iedereen (jong en oud) geschikt die kampt met lichamelijke klachten. Voor mensen met chronische pijn en/of andere blijvende ziekteverschijnselen, bijvoorbeeld bij Tietze / Costochondritis of Fibromyalgie, is deze massage zeker aan te raden omdat het een zeer verlichtende werking kan hebben. Bij een regelmatige herhaling zal het juiste effect behouden blijven.

 

gezichtsmassage sb massages

Gezichtsmassage

Een gezichtsmassage is geen overbodige luxe meer. Er zijn allerlei factoren waardoor ons gezicht 'getekend' is en wel een boost kan gebruiken. Een gezichtsmassage levert dus vele voordelen op. Het verbetert de doorbloeding in het gezicht en stimuleert de aanmaak van collageen waardoor de gezichtshuid strakker wordt/blijft. Door regelmatig een gezichtsmassage te nemen ga je er echt jonger uitzien. Het kan ook hoofdpijn, vermoeidheid en spanning wegnemen. Een gezichtsmassage kan zelfs angst verminderen, de zenuwen kalmeren en rimpels verminderen. Bij deze massage wordt vooral aandacht besteed aan het gezicht maar het hoofd, de hals, nek en het decolleté worden ook gemasseerd. Als afsluiting wordt het gezicht nog met een voedende crème behandeld. Een gezichtsmassage duurt 20 minuten en kan natuurlijk ook gecombineerd worden met een ontspanningsmassage voor een complete ontspanning.


Door middel van de anamnese (intake), dat voor iedere massage plaatsvindt, zal ik erachter komen wat de behoefte is. Hier zal ik dan ook, samen met jou, het behandelplan op baseren.