...Dé praktijk voor massage in Leiden!

bel ons nu

 

Chakra healing

Chakra is Sanskriet voor wiel. De chakra’s in het menselijk lichaam nemen energie op uit het ons omringende krachtveld, waarna de energie getransporteerd wordt naar de organen die in contact staan met het bewuste chakra. Daarom kunnen we onze chakra’s zien als energiecentrales in ons lichaam. Deze chakra’s zorgen ervoor dat de benodigde energie precies komt waar het moet zijn.

De chakra’s zijn van wezenlijk belang voor het goed functioneren van organen en daarmee dus van groot belang voor ons algehele gevoel van welbevinden en gezondheid. Een logisch gevolg is dan ook dat als een chakra niet goed functioneert, ofwel niet voldoende energie van buitenaf opneemt, er een onder-activiteit van de desbetreffende organen kan zijn. Wordt er juist teveel energie opgenomen door een chakra, dan zal dat te merken zijn aan een over-productiviteit van de organen. Ziekte kan daardoor eenvoudig optreden.

Hiermee kan gelijk worden afgerekend met de algemene zienswijze dat ons lichaam altijd eerst ziek wordt. Doordat zich foute energie-uitwisselingen voordoen in het energieveld ofwel de aura en de chakra’s, zal je merken dat er eerst sprake zal zijn van een energetische disharmonie, voordat ons lichaam ziek wordt. Met andere woorden: De ziekte openbaart zich eerst op het energetische vlak en zal daarna merkbaar worden op het lichamelijke vlak.

Het is een feit dat bij weinig mensen de chakra’s echt in balans zijn, hetgeen dus een reden kan zijn voor ziekte of disharmonie. In de chakra’s kunnen daarom naar verloop van tijd blokkades ontstaan waardoor ze minder goed zullen functioneren. Ik reinig de chakra’s en breng ze weer met elkaar in balans. De chakra’s draaien met de klok mee maar ook tegen de klok in. De draaibeweging met de klok mee brengt Prana of Chi (levensenergie) naar binnen, tegen de klok in laat gebruikte en afgewerkte energie los.

Elk van de 7 hoofdchakra’s is verbonden met corresponderende endocriene klieren. Als een bepaalde klier problemen geeft dan is dit te merken in het bijbehorende chakra. Ons lichaam is het laatste niveau waar ziekte en minder goede energieën zich openbaren. Vaak zijn er duidelijke signalen dat er sprake is van verkeerd gebruikte energie, d.w.z. dat er een gedachtenpatroon of emotie is die vraagt om healing. Als de werkelijke oorzaak niet wordt aangepakt zal dit genezing in de weg kunnen staan. Healing is een proces van blootleggen en herstellen, vaak gebeurt dit onbewust. Ook het onbewuste proces kan healing teweegbrengen. Healing gebeurt wanneer we een geheim over onszelf ontdekken en ons openstellen voor wat dit ons te geven heeft.

chakra-e1485963205156

Zoals eerder benoemd zijn er 7 hoofdchakra’s, te weten:

7 – Kruinchakra

6 – Voorhoofdchakra (derde oog)

5 – Keelchakra

4 – Hartchakra

3 – Zonnevlechtchakra

2 – Sacraalchakra

1 – Wortelchakra

 

Voorafgaand aan de healing zal ik de chakra’s uitpendelen. Zo kan ik de chakra’s eenvoudig meten om te kijken of deze open of gesloten zijn, waardoor het teveel of te weinig energie afgeeft. Hoe draait de pendel boven de betreffende chakra, daar kan ik dan uit opmaken of er voldoende, teveel of juist te weinig energie wordt afgegeven.Een chakra-healing wordt over de kleding heen gegeven aan de voor en achterzijde van het lichaam.

Een healing duurt ca. 75 minuten en kost € 65,00. 

Enkele veel gestelde vragen over Chakra healing

Hoe komt het dat healing zinvol is?
Vanaf onze jeugd hebben we ervaringen opgedaan waar we profijt of last van hebben. Ook ervaringen die ons zodanig verstoord hebben dat ze ons heel lang nadeel berokkenen. Ze kunnen wel een tijdje een gunstige invloed hebben gehad maar we raken ze niet gemakkelijk weer kwijt als ze niet meer nodig zijn. De opvoeding die je kreeg kan heel sterk op programmering hebben geleken.

Hoe weet ik of ik baat kan hebben bij een healing?
Heb je ergernissen? Stoor je je aan het gedrag van anderen? Heb je klussen waar je je maar niet toe kunt aanzetten? Heb je een gloeiende hekel aan sommige mensen, geluiden, geuren of uitingen? Heb je op één van deze vragen met `ja’ geantwoord, dan kan een healing zinvol zijn of zelfs meerdere.

Het valt niet mee om van frustraties af te komen.
Al onze ervaringen kunnen in ons geheugen opgeslagen zitten, dat verklaart nog niet dat we er zo’n last van kunnen hebben. Dat komt doordat ze in onze aura en chakra’s zitten waar ze voortdurend die situaties aantrekken die met hun ontstaan te maken hebben. Het is moeilijk voor ons bewustzijn om dat duidelijk te maken. Onze logica, schuldgevoelens en opvoeding zitten daarvoor flink in de weg.

Kan het ook tegenvallen?
Als je opruimt of reinigt kun je de weg ook openen naar diep weggestopte gebeurtenissen. Als je daar niet op bent voorbereid kun je daar behoorlijk van schrikken of door uit balans raken. Gewoontes waar je niet eens erg in had kunnen ineens anders uitpakken, je zelfs laten schrikken. Neem dan de tijd en zeg tegen jezelf: Leer er opnieuw mee omgaan, heb meer aandacht voor wat je doet en dit is voor mij een nieuw tijdperk. Je kunt er ook uit opmaken dat je healing goed heeft gewerkt, anders had je niets gemerkt.